Oklopnicima baš ne ide pod reflektorima; posle Dubočice i Mačva ih pobedila

ŠABAC, 2. decembar 2023 – Po vetrovitom vremenu, da li još važnije ili ne tek i pod svetlošću reflektora, baš kao i pre desetak dana u Leskovcu, ovog popodneva u Šapcu je igrana utakmica 19. kola Prve lige, u kojoj su se na kraju radovali domaćini: Mačva – Smederevo 2:1 (1:0).

Viša ili manjak samopouzdanja – Smederevci već po ko zna koji put u gostima izgleda počinju da igraju fudbal tek kada prime gol. Tako je bilo i ovoga puta.

Isto kao i u Leskovcu, i ovde u Šapcu je u 15. minutu centaršut došao sa desne strana napada domaćih, tamnoputi napadač Mačve Sani našao se između štopera Smedereva i udarcem nogom sa nekih 7-8 metara dovodi svoj tim do prednosti.

Do tada, kao i u nastavku, nije viđen kvalitetan fudbal, većina akcija se završavala oko šesnaesteraca obeju ekipa.

U 30. minutu Nikola Jovanović se oslobodio čuvara i šutirao sa dvadesetak metara, ali je Gočmanac na golu Mačve bio na visini zadatka i prebacio loptu preko prečke.

Umalo da u 33. minutu agilni Sani iskoristi nesporazum Stojkovića i Panića, srećom po Smederevce šutirao je pored gola.

Pokušao je ponovo Nikola Jovanović u nadoknadi vremena prvog dela iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

Slično se nastavilo i u drugom poluvremenu, smederevski fudbaleri su češće i duže imali loptu, ali ne i izgledne šanse.

S druge strane, posle kornera domaćih Sladojević je pokušao glavom, ali su gosti izbacili loptu, stigla je samo do Mijailovića, koji se oslobađa čuvara, šutira sa nekih 5-6 metara, lopta pogađa prečku pa stativu. Mnogo sreće za Smederevce.

Ipak, izjednačenje je stiglo, u  63. minutu, Radivojević je odlično ubacio loptu u šesnaesterac, Dimitrijević je bio najbolji u skoku i poravnao je rezultat.

Činilo se tada da je gostujući tim čak i bliže da preokrene no domaći da dođu do bodova, ali… U 73. minutu – 2:1. Strelac je bio Martinović posle ubačene lopte sa leve strane, samo je okrznuo loptu glavom, no dovoljno da Kaličanin mora da je izvadi iz mreže

Pokušavali su Smederevci potom da stignu do izjednačenja, ali bez rezultata. Domaćin se umešno branio, nisu se igrači Mačve ustezali i da se previjaju na terenu posle iole oštrijeg starta, da ukradu vremena koliko mogu, a baš kada su morali prelazi su na polovinu Smedereva, te su tako sačuvali bodove koji ih bar neko vreme drže dalje od opasne zone na tabeli.

U sledećem kolu, naredne nedelje, Smederevo dočekuje užičku Slobodu. Užičani su ove subote izgubili kod kuće od Radničkog iz Sremske Mitrovice i nalaze se na trećem mestu otpozadi na prvoligaškoj tablici. U međuvremenu Smederevo očekuje i utakmica u takmičenju za Kup, u sredu 6. decembra u Kragujevcu sa Radničkim.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!